Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificare
Adauga Eveniment
Astazi este

Primul Simpozion de Membrane in Paro-Implantologie din Romania

  • Oras: Timisoara
  • Adresa: Strada Pestalozzi 1/a, 300115 Timișoara, Romania
Primul Simpozion de Membrane in Paro-Implantologie din Romania

Descriere

ARTIS, alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara şi Societatea Română de Microscopie Dentară SRMD, anuntă organizarea Primului Simpozion de Membrane în Paro-Implantologie în România la Timişoara, în datele de 13-14 decembrie 2013, cu tema:

“Membranele în Paro-Implantologie: de ce? care? unde? cum?”

Scopul întâlnirii: conceptul fundamental de la baza Regenerării Osoase Ghidate (GBR) implică plasarea unei membrane cu rol de barieră, care asigură protecţia cheagului de sânge şi creează un spaţiu izolat în jurul defectului osos. Prin aceasta se facilitează accesul celulelor osteoformatoare şi se previne competiţia altor ţesuturi. De-a lungul timpului, producătorii de membrane au propus mai multe designuri ale materialelor destinate procedurilor GBR, aflate în legatură directă cu biocompatibilitatea, ocluzivitatea celulară, stabilitatea volumetrică, integrarea tisulară, transferul de nutrienţi şi usurinţă în manipularea clinică. Rezultatele acestor eforturi sunt aplicate insă diferenţiat în practica clinică parodontologică şi implantologică. Aspectele de mai sus vor fi abordate de către lectorii invitaţi: Prof.Dr.Jürgen Becker, Prof.Dr.Frank Schwarz (Universitatea Heinrich Heine din Düsseldorf), Prof.Dr.Emanuel Bratu, Dr.Dr.Stefan-Ioan Stratul, Dr.Şerban Talpos (Universitatea Victor Babeş din Timişoara), Dr.Ion Nicolescu (Spitalul Sf. Maria, Bucureşti).

Intalnirea este dedicată în primul rând specialiştilor de vârf în parodontologie şi implantologie, dar şi colegilor de toate vârstele cu experienţă şi interes în regenerarea parodontală şi osoasă sprijinită de membrane.

Timp de o zi şi jumătate, aceştia vor afla esenţialul despre membrane şi utilizarea lor în parodontologia regenerativă a ţesuturilor moi şi implantologie, grupat în jurul următoarelor teme:

– Bazele biologice ale GBR
– Proprietăţile diverselor tipuri de membrane cu funcţie de barieră
– Combinaţiile actuale de membrane şi substitute osoase şi valoarea lor
– GBR pentru augmentarea laterală de creastă osoasă (defectele de tip dehiscenţă)
– GBR pentru augmentarea podelei sinusale şi ridicarea membranei sinusale
– GBR în tratamentul periimplantitelor
– Matricele colagenice pentru augmentarea ţesuturilor moi

Selectarea celor doi lectori invitaţi de la Universitatea din Düsseldorf se bazează pe statutul lor de top absolut în cercetarea fundamentală şi pe experienţa clinică de neegalat în aplicarea membranelor, iar prezentarile lor vor fi completate de cele ale specialiştilor români şi de doua demonstraţii chirurgicale live.

Simpozionul va fi insoţit de intâlnirea de sfârşit de an a prietenilor şi colaboratorilor ARTIS şi Geistlich, desfăşurată în premieră la Timişoara. Ea va oferi, într-un cadru elegant, un excelent prilej de relaxare în compania colegilor, de evaluare a realizărilor profesionale de peste an şi de reflecţie optimistă şi destinsă la perspectivele de viitor în specialitate.

Taxa de participare:
– Cursul teoretic: 550 EUR (include mesele şi participarea la întâlnirea de sfârşit de an ARTIS)
– Live OP: 100 EUR (capacitate maximă – 30 participanţi)
– Taxa specială medici rezidenţi: 350 EUR (valabilă pentru întregul eveniment pentru primii 5 înscrişi)

Înscrierile se fac prin email la adresa office@artisbiotech.ro iar telefonic la 0749-039313 (Florentina Zabara).

Twitter Facebook

Daca te intereseaza acest anunt, completeaza formularul de mai jos pentru a trimite un mesaj autorului anuntului.

Recomandam

  • Ad 1
  • Ad 2
  • Ad 3
  • Ad 4

Suntem pe Facebook